Οργανωμένες επιχειρησιακές δράσεις από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου

 

 

 

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της τρέχουσας θερινής περιόδου

Οι εν λόγω δράσεις αποσκοπούσαν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας από τη λειτουργία μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.

Κατά το τελευταίο δεκαήμερο πραγματοποιήθηκαν -5.109- τροχονομικοί έλεγχοι και -250- έλεγχοι σε επιχειρήσεις – καταστήματα, ενώ συνελήφθησαν -36- άτομα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, για την τρέχουσα θερινή περίοδο, πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούσαν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας από τη λειτουργία μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο δεκαήμερο (από 06-08-2023 έως 15-08-2023), από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου διενεργήθηκαν σε περιοχές αρμοδιότητάς τους:

-5.109- έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν -1.171- τροχονομικές παραβάσεις, ενώ συνελήφθησαν -10- άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιωθήκαν αφορούσαν:

  • 137 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 143 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους,
  • 8 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
  • 18 για αντικανονικό προσπέρασμα ή κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • 13 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
  • 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • για παραβίαση προτεραιότητας,
  • 24 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • για φθαρμένα ελαστικά,
  • 812  λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-118- έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνελήφθησαν  -5- άτομα για ισάριθμες παραβάσεις, που αφορούσαν στη λειτουργία μουσικής στα εν λόγω καταστήματα.

-132- έλεγχοι σε επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν -21- άτομα και βεβαιώθηκαν -32- παραβάσεις, που αφορούσαν στην τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων και τραπεζοκαθισμάτων, σε χώρους παραλιών, χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, για την πρόληψη και αποτροπή συγκεκριμένων μορφών παραβατικότητας, θα συνεχιστούν και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στις περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.